אפשרויות לארוחות צהריים

רובנו התרגלנו לארוחות צהריים מפוצצות שישמרו עלינו שבעים לאורך זמן, אך זהו לא תפקידה של ארוחת הצהריים.
בזמן דיאטת ניקוי הרעלים מותר ואף מומלץ לנשנש איזה חטיף קטן בין ארוחת הצהריים לבין ארוחת הערב, כך שאין צורך לחשוש מפני רעב שיתקוף אתכם כמה שעות אחרי ארוחת הצהריים, והכי חשוב – תרגישו קלילים הרבה יותר במהלך המשך היום.

 

סלט טונה ללא מיונז על מצע חסה

אתם אולי רגילים לאכול את סלט הטונה שלכם עם המיונז המשמין, אבל זה לא חייב להיות כך.
אפשר להכין סלט טונה מושלם ולהגיש אותו על מצע חסה, ובאמת שזה פינוק קליל ומעולה להפסקת הצהריים.

ניקוי רעלים

 

מרכיבים

  • 1 פחית טונה במים (160 גרם)
  • 1 כף שמן זית 
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 ביצה קשה לנשים; 2 ביצים קשות לגברים, קצוץ דק
  • ½ גבעול סלרי קצוץ דק
  • מלח גס ופלפל
  • 4-6 עלי חסה ערבית
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • ערבבו את הטונה, שמן הזית, חרדל הדיז'ון, הביצה/ביצים, הסלרי ומלח ופלפל בקערה.
  • מלאו את עלי החסה בסלט הטונה שהכנתם ופזרו מעל מעט פטרוזיליה.
 
 

פטריות פורטבלו עם גבינת פטה, עגבניות ונענע

זוהי אחת מארוחות הצהריים הבריאות ביותר שתוכלו לאכול, והיא מכילה 400 קלוריות שאת כולן גופכם ינצל במלואן. 

ניקוי רעלים

 

מרכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 3 ראשי פטריות פורטבלו 
  • 1 בצלצל שאלוט בינוני מקולף וחתוך לטבעות 
  • 1 עגבניית ביף סטייק חתוכה ל-6 חתיכות 
  •  ⅛ כפית מלח גס 
  • פלפל טחון
  • 15 גרם גבינת פטה מפוררת
  • ½ לימון סחוט
  • 5 עלי נענע חתוכים

אופן ההכנה

  • חממו תנור ל-200 מעלות והניחו נייר אפייה על משטח אפייה.
  • ערבבו בעדינות בקערה גדולה את שמן הזית עם ראשי הפורטבלו, חתיכות העגבנייה, בצלצלי השאלוט, המלח והפלפל.
  • פזרו את המצרכים על משטח אפייה ואפו למשך 45 דקות. באמצע האפייה הפכו את ראשי הפורטבלו.
  • כשהפטריות רכות והעגבניות והבצלצלים הצטמקו מעט, טפטפו על כולם את הלימון הסחוט והרכיבו את המנה (בצלצלים על העגבניות על הפטריות) והוסיפו על כל מקבץ ירקות את גבינת הפטה ואת הנענע.
 

סלט ארוגולה עם סלמון, שעועית ירוקה וויניגרט דיז'ון

אם אתם אוהבים את הצלחת שלכם ירוקה ומזינה במיוחד, הסלט הזה מומלץ עבורכם. הוא מכיל רק 350 קלוריות, והסלמון משמש כתוספת נפלאה.

ניקוי רעלים

 

מרכיבים

  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • ½ לימון סחוט
  • ⅛ כפית מלח גס
  • פלפל טחון
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כוסות ארוגולה שטופה ומיובשת
  • 1 כוס שעועית ירוקה מאודה
  • 115 גרם סלמון צלוי לנשים; 170 גרם סלמון צלוי לגברים

אופן ההכנה

  • בקערה בינונית, ערבבו את החרדל, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. 
  • טפטפו באיטיות את שמן הזית על הכול בזמן שאתם מערבבים, והמשיכו לערבב למשך 30 שניות עד ששמן הזית התערבב כמו שצריך עם שאר המצרכים.
  • קחו כפית מהתערובת והעבירו אותה לקערה קטנה, שנחזור אליה אחר כך.
  • הוסיפו לקערה ההבינונית את הארוגולה וערבבו את הכול.
  • העבירו את תוכן הקערה הבינונית לקערה שבה תאכלו ופזרו מעל את השעועית הירוקה. 
  • הוסיפו את הסלמון לקערה הקטנה עם כפית הרוטב, ופרקו אותו לחתיכות עד שיהיו בגודל של חתיכות טונה משימורים. לאחר מכן הוסיפו את הסלמון לסלט.
  • תבלו את הכול עם פלפל טחון.
 
לייבסיטי - בניית אתרים