אפשרויות לארוחות ערב

חושבים שתגוועו ברעב בארוחת הערב? תחשבו שנית, כי אלה המנות שדווקא תחכו להם כל היום.
הן מזינות, פשוטות להכנה וטעימות להפליא, ממש מספקות את בלוטות הטעם והקיבה.

 
 

חזה עוף צלוי עם שומר ותרד

הרבה לא אוהבים את הטעם של השומר, אך אני אישית אוהבת אותו כשהוא צלוי וממליצה גם לכם לנסות אם לא ניסיתם עד היום. המנה הזו מכילה 380 קלוריות.

ניקוי רעלים

 

מרכיבים

  • 1 שומר קטן או בינוני
  • ⅛ כפית מלח גס
  • פלפל טחון
  • 115 גרם חזה עוף לנשים, 170 גרם חזה עוף לגברים
  • 2 כוסות תרד שטוף ומיובש

אופן ההכנה

  • חממו תנור ל-230 מעלות.
  • תבלו את חזה העוף עם מלח ופלפל והכניסו לתנור על מגש ונייר אפייה. אפו עד שחזה העוף עשוי טוב מבפנים והגיע לטמפרטורה של 70 מעלות במרכזו.
  • אם אין לך מד-חום לבישול, חתכו את חזה העוף לחצי ובדקו מה צבעו. אם הוא אינו ורוד, הוא מוכן. 
  • הניחו את העוף על קרש חיתוך למשך 15 דקות.
  • בינתיים הכניסו את השומר לתנור בחתיכות בעובי כחצי ס"מ. תבלו עם פלפל, שמן זית ומלח והשאירו אותו שם למשך 35-40 דקות, עד שהוא מתרכך ומשחים קלות.
  • באמצע הקלייה הפכו את חתיכות השומר.
  • הסירו את העור מחזה העוף וחתכו אותו לחתיכות.
  • 5 דקות לפני שהשומר מוכן תוכלו להוסיף את חזה העוף לתנור לחימום נוסף.
  • הניחו את התרד בקערה בינונית והוסיפו את השומר, יחד עם חזה העוף, ברגע שהוא יוצא מהתנור כדי שהחום שהוא מוציא יעבור גם לתרד.
 

אומצות כרובית ועדשים

ארוחת הערב הזו, שלא כמו האחרות שבתפריט הערב, היא צמחונית לחלוטין, אך מבחינה קלורית היא שווה להן.
המתכון מחולק והמנה כולה כוללת 350 קלוריות.

ניקוי רעלים

 

מרכיבים לעדשים (2 מנות)

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצלצל שאלוט בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית פפריקה
  • ½1 כוסות מים
  •  ¾כוס עדשים יבשים
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 1 כפית דבש
  • 2 כפות רוטב סויה תמרי (להשיג בחנויות המתמחות)

אופן ההכנה

  • הניחו על הגז סיר עם מכסה וחממו עליו את השמן על חום בינוני.
  • טגנו על המחבת את בצלצל השאלוט והשום עד שתתחילו להריח אותם ושיתרככו, בערך דקה.
  • הוסיפו פפריקה, עדשים, מים וכף אחת של רוטב התמרי והביאו את התערובת לרתיחה על אש גבוהה.
  • הנמיכו את עוצמת האש לנמוכה, כסו את הסיר ובשלו תוך כדי ערבוב מדי פעם למשך 45-55 דקות, עד שהעדשים הופכים לרכים.
  • הסירו את הסיר מהאש ותנו להכול להתקרר למשך 10 דקות. 
  • הוסיפו לתערובת את הכף הנוספת של התמרי, חומץ תפוחים ודבש וערבבו.

 

מרכיבים לכרובית

  • 1 כרובית
  • ½ כף שמן זית
  • ⅛ כפית מלח גס
  • פלפל טחון
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס עדשים מבושלים

אופן ההכנה

  • חממו תנור ל-220 מעלות וכסו משטח אפייה עם נייר אפייה.
  • חתכו ממרכז הכרובית (החלק הגדול ביותר) 2 חתיכות בעובי חצי ס"מ.
  • מרחו על אומצות הכרובית חצי כף שמן זית (רבע כף על כל אחת), הניחו אותן על נייר אפייה ופזרו עליהן ⅛ כפית מלח גס ופלפל טחון. 
  • קלו את אומצות הכרובית למשך 15 דקות בתנור, הפכו אותן ותנו להן 15 דקות נוספות. הוציאו אותן כשהן שחומות מבחוץ ורכות מבפנים.
  • הניחו את האומצות על צלחת, הוסיפו לה כוס ממנת העדשים ופזרו מעל הכול פטרוזיליה.
 

כרוב סיני ממולא בחזה עוף, עגבניות, מנגו ואבוקדו

לפני שאתם מחליטים שהמרכיבים האלה נשמעים לא קשורים אחד לשני, תאמינו או לא, הם מושלמים ביחד, ואם תנסו את המתכון הזה,
ספק שזו תהיה הפעם אחרונה שתכינו אותו. המנה הזו מכילה 370 קלוריות.

ניקוי רעלים

 

מרכיבים

  • 115 גרם חזה עוף לנשים, 170 גרם חזה עוף לגברים
  • ¼ מנגו חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • ¼ אבוקדו חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • 1 עגבניית ביף סטייק חתוכה לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • 2 כפות רוטב ויניגרט ליים (מתכון למטה)
  • 6 עלי בזיליקום גדולים חתוכים 
  • 4 עלי כרוב סיני (מומלץ להשתמש בעלים מהשכבה החיצונית)

אופן ההכנה

  • חממו תנור ל-230 מעלות.
  • תבלו את חזה העוף עם מלח ופלפל והכניסו לתנור על מגש ונייר אפייה. אפו עד שחזה העוף עשוי טוב מבפנים והגיע לטמפרטורה של 70 מעלות במרכזו.
  • אם אין לך מד-חום לבישול, חתכו את חזה העוף לחצי ובדקו מה צבעו. אם הוא אינו ורוד, הוא מוכן. 
  • חתכו את חזה העוף לקוביות בגודל ס"מ (115 גרם הם בערך חצי כוס קוביות; 170 גרם הם בערך ¾ כוס).
  • העבירו את קוביות חזה העוף לקערה והוסיפו את המנגו, האבוקדו, העגבנייה ורוטב הוויניגרט.
  • תבלו לפי הטעם עם פלפל וערבבו את הכול, עד שכל המרכיבים מכוסים ברוטב הוויניגרט.
  • חלקו את המנה בין עלי הכרוב הסיני ופזרו בזיליקום על הכול.

 

מרכיבים לרוטב ויניגרט ליים

  • רבע כוס מיץ ליים טרי
  • ½ כפית מלח גס
  • 1 כפית דבש
  • ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • ערבבו בקערה קטנה את מיץ הליים, המלח והדבש. 
  • הזליפו באיטיות את שמן הזית בעוד שאתם משקשקים את המצרכים.
  • ערבבו למשך 30 שניות אחרי שסיימתם להזליף את כל השמן.
  • הרוטב יחזיק 5 ימים במקרר בכלי אטום.
 
לייבסיטי - בניית אתרים